Business Controller till Vaxholms stad

Employer: Vaxholms stad

Location: Vaxholm

Type: Full-time

Last day to apply: 2024-01-26

I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Här arbetar du i verksamheter med goda resultat, i en vacker och trygg miljö. I undersökningar rankar medarbetare oss som en av Sveriges bästa kommuner att arbeta i.

Vår värdegrund, Samspel, Engagemang och Respekt, skapar gemenskap och hjälper oss med vårt samhällsviktiga uppdrag.

I denna roll kommer du att ges möjlighet att utvecklas brett inom ekonomiområdet. Om du är intresserad av att arbeta i en kreativ miljö med möjlighet att driva egna idéer från planering till genomförande har du mycket goda förutsättningar att trivas hos oss.

Uppdrag:

Tjänsten är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av tio medarbetare. Du kommer att ingå i ett team där alla är med och bidrar till att utveckla ekonomiprocesserna och stödja våra linjeverksamheter.

Du kommer att arbeta som Business Controller med fokus på socialförvaltningens verksamhetsområden och rapportera direkt till ekonomichefen. Bland socialförvaltningens verksamhetsområden ingår äldreomsorg och funktionshinderomsorg som omsätter över 200 miljoner kronor. I uppdraget ingår även övergripande arbetsuppgifter på ekonomienheten som fördelas mellan samtliga Business Controllers.

Rollen är bred och varierande och du kommer huvudsakligen att arbeta med:

– Budget, prognos och bokslutsprocessen

-Uppföljning och analys av nyckeltal

-Agera ekonomiskt bollplank gentemot verksamheterna

-Ekonomisk rapportering

-Investeringar

-Projektledning

Som Business Controller arbetar du med ekonomi och verksamhetsstyrning. Jobbet innebär att man analyserar, följer upp och bevakar budget och effektiviteten i förvaltningen. Allt för att hjälpa till med utvecklingen av Vaxholm stad och stötta ledningen i strategiska beslut.

Som Business Controller är du målinriktad och drivs av att utveckla och förbättra. Du arbetar i nära samverkan med chefer och medarbetare vilket kräver en god samarbetsförmåga och tydlig kommunikation.

Kvalifikationer:

Vi tror att du har några års erfarenhet av Business Controlling eller har som ny ekonom ett stort driv och intresse av att lära dig denna roll.

För att vara rätt i rollen som Business Controller i Vaxholm stad söker vi dig som är självgående, prestigelös, engagerad, utåtriktad och driven. Vi söker dig som har stort fokus på dina arbetsuppgifter men samtidigt värdesätter dina kollegor och att ha roligt på jobbet. Stort intresse för utveckling och förnyelse efterfrågas.

Övriga kvalifikationskrav är:

– Akademisk examen inom ekonomi

– Att du är analytisk, social och driven

– Att du uppskattar ett högt tempo och är redo att växa med uppdraget

– God svenska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper vid val av kandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://vaxholm.varbi.com/what:job/jobID:689843/type:job/where:1/apply:1

Anställningsvillkor

Tillsvidare 100%, provanställning kan tillämpas.

Om Vaxholm:

Vaxholm stad är en skärgårdskommun med 12 000 invånare och stora naturområden inom gång- och cykelavstånd. Varje år har Vaxholm nära en miljon besökare. Enligt undersökningar är Vaxholm länets tryggaste kommun. En utvecklad kollektivtrafik med goda buss- och båtförbindelser möjliggör god och naturskön pendling från centrala Stockholm och närliggande orter. Inom kommunens verksamheter är vi idag cirka 500 tillsvidareanställda som jobbar med våra invånares, näringsidkares och medarbetares bästa för ögonen utifrån våra värdeord Samspel, Engagemang och Respekt, SER.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad :100%
Ort: Vaxholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2024/1
Kontakt: Koray Kahruman, 08-54170990