Corporate Finance Deals

Employer: PwC

Type: Full-time (fluency in Swedish required)

Location: Malmö

Start: August 2023

Deadline for application: 2023-03-05Vill du vara en del av ett företag som investerar i din framtid? Har du ett stort intresse för finansiell rådgivning och vill ta ditt nästa steg i karriären? Påvisar du även en kommunikativ samt analytisk förmåga är du kanske den vi söker. PwC söker nu kollegor till Corporate Finance Malmö. Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Vad innebär rollen som associate inom Corporate Finance?

Corporate Finance-avdelningen i Malmö har ca 25 anställda. Vi arbetar nära och tillsammans med våra kunder som består av såväl börsnoterade Large/Mid Cap-bolag som Private Equity-hus. Vi bistår dem i samband med deras förvärv och avyttringar av verksamheter – både nationellt och internationellt. Vi har bred kompetens och lång erfarenhet inom området, varför vi kan stötta våra kunder genom hela transaktionskedjan.


Vi är den största Corporate Finance-avdelningen i regionen och erbjuder ett brett utbud av tjänster där vi hjälper företag och deras ägare genom hela transaktionskedjan – från analys, värdering, finansiell due diligence och M&A-rådgivning i samband med företagsförvärv och företagsavyttringar.


Arbetsuppgifter
Inom vårt Transaction Services-team arbetar vi med finansiell due diligence och andra transaktionsrådgivningstjänster i samband med framför allt större företagsförvärv och avyttringar och PE-portföljtransaktioner. Att arbeta med finansiell due diligence innebär bland annat att utföra detaljerad analys av ett företags intäkts- och kostnadsdrivare, balansräkning och kassaflöden.


Vårt marknadsledande M&A team arbetar huvudsakligen med säljmandat av medelstora företag, där vi levererar innovativa transaktionstjänster, rådgivning och support, marknads- och industrikompetens, från initiering till genomförd transaktion.


Vad söker vi hos dig? 

  • Har en civilekonomexamen i företagsekonomi, finans eller ingenjör och som nyligen tagit examen eller har upp till två års arbetslivserfarenhet från annan redovisningsbyrå, investment bank, management konsult eller liknande verksamhet
  • Har kunskaper inom redovisning 
  • Har erfarenhet av att arbeta med Excel, PowerPoint och Google Workspace
  • Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i både tal och skrift, då arbetet sker på båda språken


Meriterande

  • Magister- eller masterexamen inom relevant område
  • Erfarenhet från Power BI, Alteryx eller liknande D&A-verktyg


Vi tror att det är viktigt att du vill utöka ditt nätverk och kan knyta pålitliga kontakter. Du är lätt att samarbeta med, entusiastisk och positiv. Andra egenskaper vi värdesätter är initiativförmåga, proaktivitet, kommunikativ, stark analytisk förmåga, kreativitet och affärstänkande. Du är lätt att samarbeta med, entusiastisk, positiv och tycker om att jobba i dynamiska team som arbetar tillsammans för att nå ett gemensamt mål. Vi ser gärna att du växer och utvecklas tillsammans med PwC.

Har du frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Hedda Spernaes Åberg (hedda.spernaes.aberg@pwc.com). Har du några frågor angående tjänsten kontakta Thomas Svensson (thomas.svensson@pwc.com) 

Link: Click here to apply!