Föreläsare åt Ekonomifakta – unikt extrajobb

Employer: Ekonomifakta

Type: Part-time

Location: Stockholm

Start: August 2023

Vill du också…

• ha ett roligt extrajobb som ger försprång och värdefulla kontakter,

• utveckla din förmåga att tala inför grupp,

• möta gymnasieelever med en mycket uppskattad föreläsning?

Sök jobbet som föreläsare åt Ekonomifakta!

     ”Det helt klart roligaste jobbet jag har haft!” – Sandra, föreläsare.

Vad gör ekonomifakta?

Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat över 95 000 elever sedan starten för 11 år sedan. Vi vill berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag. Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av!

Din roll:

Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med högskole- eller universitetsstudier. Du utgår från din hemort.

Du vill anta utmaningen att prata inför grupp och har läst minst 30 hp nationalekonomi inför hösten. Du är samhällsintresserad och tycker att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Som föreläsare får du en utvecklande utbildning i presentationsteknik, kommunikation och manusträning. Anställningen sträcker sig från augusti till och med december 2023. Det finns även goda möjligheter till förlängning under våren 2024. Ersättning utgår per utförd föreläsning, för restid samt under utbildningen.

Välkommen med din ansökan till ansok@ekonomifakta.se senast den 16 maj!

Sökande ska vara tillgängliga för en rekryteringsdag den 25 eller 26 maj, introduktionsdag den 13 juni samt en utbildning i manusträning och presentationsteknik den 16 samt 21 – 25 augusti. Utbildningen sker i Stockholm och är obligatorisk.

Eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Åsa Ottenäs, projektledare.

asa@agerakommunikation.se
070-267 49 88

Mer info: