Grant Thornton | Junior Auditor

Employer: Grant Thornton

Type: Full-time (fluency in Swedish required)

Location: Stockholm 

Start: January 2024

Deadline: 14 March 2023

Att det varje morgon ska kännas kul att gå till jobbet är viktigt hos oss. På Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara på allas perspektiv och kompetens varpå vi månar om vårt klimat där alla kan fråga alla för att hjälpas åt att utvecklas, både som individer och tillsammans.

Vill du vara med och bidra till entreprenörsföretagens framgångsresa? Missa inte chansen att bli en del av vårt härliga gäng i Stockholm! På vårt huvudkontor i Stockholm är vi drygt 500 personer varav cirka 210 kollegor arbetar med revision. Revisionsavdelningen är uppdelad i sju grupper med olika fokusområden.

Läs gärna mer vad våra medarbetare tycker på vår karriärsida. För att få bättre förståelse för rollen som junior revisor kan du spana in vår intervju med Youssef som jobbar på vårt kontor i Malmö.

Vad innebär ett jobb inom revision på Grant Thornton?
I rollen som junior revisor bygger du, tillsammans med ditt team, starka relationer med våra kunder – entreprenörer och tillväxtbolag – där du får en helhetsbild över företagen. I engagerade team genomför vi granskningar och analyser av hög kvalitet där du exempelvis arbetar med analys av bolagets räkenskaper, granskar förvaltningen av bolaget, bokslutsgranskning och granskning av årsredovisning. Våra kunder är ofta entreprenörsföretag med stora ambitioner och när du jobbar hos oss får du förtroendet att vara den rådgivare som guidar kunderna i vår snabbt föränderliga omvärld.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken och vill utvecklas inom revision och rådgivning. Du är en teamspelare som vill hjälpa entreprenörsföretag att växa. Vi tror även att du:

  • Har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning eller revision
  • Vid tillträde av tjänsten har läst de kurser som Revisorsinspektionen kräver för att kunna bli auktoriserad revisor i framtiden. Du kan läsa mer om kraven här
  • Har erfarenhet från ekonomi- eller servicearbete
  • Är flytande i tal och skrift på svenska och engelska

Tillsammans har våra medarbetare röstat fram fyra framgångsfaktorer – skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. För att trivas och bli framgångsrik hos oss tror vi därför att du lever upp till dessa. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra, levererar med kvalitet på utsatt tid samt har ett positivt mindset. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder Grant Thornton? 
Hos oss får du arbeta i en prestigelös och välkomnande organisation med stor möjlighet att påverka din egen roll och karriärutveckling. Du ingår i ett internt utvecklingsprogram som omfattar ”on the job training” i kombination med interna och externa utbildningar, allt för att du ska få den bästa utvecklingen i din roll. Utifrån egna intresseområden har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt.

Ett av våra affärsmål är ett hållbart arbetsliv, alltså att lyckas med kombination nöjda kunder och välmående medarbetare. Vi vill erbjuda en bra arbetsmiljö och ge dig goda förutsättningar för en hälsosam livsstil och erbjuder ett förmånligt friskvårdsbidrag, förebyggande hälsovård samt sjukförsäkring. Du har stora möjligheter att arbeta på distans och hög flexibilitet att välja den plats som passar ditt team och dig bäst när du utför ditt arbete. Vi värnar om din tid – övertid kompenseras med ersättning och/eller ledighet.

Vill du arbeta med revision i Stockholm? 
Du ansöker enkelt med CV och dina universitetsbetyg du erhållit vid tidpunkten du ansöker. Istället för personligt brev ser vi gärna att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att eftersträva ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Tjänsten avser heltid med start i januari 2024.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 14 mars

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Felicia Foday på felicia.foday@se.gt.com. Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Länk: Klicka här för att ansöka!