Junior konsult | Corporate Finance | pwc

Employer: PwC

Location: Malmö

Type: Flexible

Last day to apply: 24/03/10

Start date: 24/08

 

Junior konsult | Corporate Finance

Kickstarta din karriär hos ett av världens ledande företag inom revision och rådgivning. Oavsett om du intresserar dig för hållbarhet, AI eller redovisning, har vi de möjligheter som krävs för att du ska uppnå din fulla potential. På PwC motiveras vi av att använda vår uppfinningsförmåga, erfarenhet och den senaste tekniken för att skapa värde för våra kunder. Tillsammans strävar vi mot våra gemensamma mål: att bygga förtroende, främja positiv förändring och skapa långsiktigt hållbara värden. Vill du bli en del av vårt team?

 

Bli en del av PwC Corporate Finance

Vi är den största Corporate Finance-avdelningen i regionen och vårt team i Malmö har idag ca 30 anställda.  Vi arbetar nära och tillsammans med våra kunder som består av såväl börsnoterade Large/Mid Cap-bolag som Private Equity-hus på nationell basis. Vi bistår dem i samband med deras förvärv och avyttringar av verksamheter – både nationellt och internationellt. Vi har bred kompetens och lång erfarenhet inom området, varför vi kan stötta våra kunder genom hela transaktionskedjan – från analys, värdering, finansiell due diligence och M&A-rådgivning i samband med företagsförvärv och företagsavyttringar. 

Vi värdesätter din personliga utveckling. På PwC erbjuder vi coaching, skräddarsydda utbildningsprogram som det internationella Edge graduate-programmet och en mängd roliga lärandemöjligheter. Att vara en del av Edge innebär att du kommer att delta i internationella nätverks- och utbildningsevenemang, och du kommer att ha möjlighet att rotera och prova andra Corporate Finance affärsenheter under dina första år. För våra topptalanger finns det också en möjlighet att delta i ett internationellt utbyte och arbeta i ett annat EMEA-land. Oavsett om du är nyfiken på värdering av företag eller strategisk rådgivning kommer du att utvecklas inom problemlösning, analytiskt tänkande och relationsskapande.Läs mer om våra tjänsteområden inom Corporate Finance.

Är du vår nya kollega i Corporate Finance teamet?
Vi tror att det är viktigt att du vill utöka ditt nätverk och kan knyta pålitliga kontakter. Du är lätt att samarbeta med, entusiastisk och positiv. Andra egenskaper vi värdesätter är initiativförmåga, proaktivitet, kommunikativ, stark analytisk förmåga, kreativitet och affärstänkande. Du är lätt att samarbeta med, entusiastisk, positiv och tycker om att jobba i dynamiska team som arbetar tillsammans för att nå ett gemensamt mål. Vi ser gärna att du växer och utvecklas tillsammans med PwC. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som junior konsult

 • Bygga dataflöden för att möjliggöra aggregering och analys av komplexa dataset.

 • Assistera vid framställning av due diligence rapporter innehållande viktiga analytiska resultat.

 • Förbereda affärs- och finansiell analys av bolag samt deras marknader.

 • Arbeta inom våra värderingsmodeller och hjälpa till att fastställa väsentliga värderingsantaganden

 • Genomföra marknads- och företagsanalyser.

 • Finansiell analys och värderingar.

 • Skapa presentationer för potentiella nya uppdrag.

 • Utforma marknadsföringsmaterial som används under försäljningsprocessen, inklusive Teaser och Information Memorandum.

Kvalifikationer för tjänsten

 • Har en civilekonomexamen i företagsekonomi, finans eller ingenjör och som nyligen tagit examen eller har upp till två års arbetslivserfarenhet från annan redovisningsbyrå, investment bank, management konsult eller liknande verksamhet

 • Har kunskaper inom redovisning 

 • Har erfarenhet av att arbeta med Excel, PowerPoint och Google Workspace

 • Kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i både tal och skrift, då arbetet sker på båda språken

Vi ser gärna att du har

 • Magister- eller masterexamen inom relevant område

 • Erfarenhet från Power BI, Alteryx eller liknande D&A-verktyg

Vad kan du förvänta dig av oss på PwC?  

 • Syftesdrivet och innovativt arbete: Vi är proaktiva rådgivare som jobbar för att göra skillnad i samhället. 
 • Inkluderande ledarskap och lagarbete: Vi arbetar för en trygg arbetsplats där vi tar vara på olika perspektiv för att tillsammans skapa tillit och leverera oväntade insikter.
 • En arbetsplats där medarbetarna står i fokus: Vi är ett företag som leder med hjärtat och du är vår viktigaste tillgång. För att du ska utvecklas till din fulla potential är det viktigt med ett hållbart och balanserat arbetssätt. 
 • Oändligt med utvecklingsmöjligheter: Vi strävar efter att du ska nå din fulla potential genom att hjälpa dig utveckla nya kunskaper, förmågor och karriärvägar.
 • Flexibelt arbete: Vi vet att alla är olika därför utforskar vi fler sätt att jobba. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan till oss senast den 10 mars 2024. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan tillträdas tidigare än sista ansökningsdagen. 

Tillträde: Augusti 2024

Vi ber dig bifoga följande handlingar med din ansökan:

– CV

– Personligt brev

– Betyg från universitet/högskola

Se mer information på PWC:s webbplats

Rekryteringsprocessen

Vi tror på styrkan i att ha en rekryteringsprocess som gäller för alla. Som en del av urvalet använder vi oss därför av arbetspsykologiska tester med syfte att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urval. Testerna är ett första steg i vår urvalsprocess. Du får en länk till dessa när vi har tagit emot din ansökan. 

Vi värdesätter det personliga mötet för att se vilket värde just du kan tillföra PwC men också vad vi kan erbjuda dig. Intervjuprocessen består vanligtvis av flera steg och olika typer av intervjuer. När du träffar HR, har du en kompetensbaserad intervju där vi tittar på personlighetstestet som du genomfört innan intervjun. Vid intervjun med verksamheten får du möjlighet att träffa det aktuella teamet för att gå igenom rollen. Vi kallar till intervju löpande.

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Doruntina Hoxha på: doruntina.hoxha@pwc.com.

Har du några frågor angående tjänsten kontakta Thomas Svensson på: thomas.svensson@pwc.com

Across our large and diverse global workforce, our aim is to provide all our people with specific opportunities that fit their individual strengths, interests and careers goals. Getting all of this right in a way that includes everyone is crucial for enabling our people to realise their potential – and thereby enabling us to realize our full potential both for clients and as an organization.

Opportunities are at the heart of PwC careers. Opportunities to grow as an individual, to work flexibly, to build lasting relationships and make an impact in a place where people, quality and value mean everything. The skills, insights and connection you develop at PwC are career defining wherever your career may take you.

Your career is just that; yours. You choose it. You live it. You make it happen. To get the best from it, you need the best opportunities. That’s why opportunities are at the heart of a career with us. So, take the opportunity of a lifetime and join us. We’ll help you reach your full potential.