Junior konsult | riskhantering | pwc

Employer: PwC

Location: Stockholm, Malmö, Göteborg

Type: Flexible

Last day to apply: 24/02/25

Start date: 24/08

Junior konsult | riskhantering

Vill du starta din karriär på ett av världens ledande revisions- och rådgivningsföretag? Oavsett om du intresserar dig för hållbarhet, AI eller siffror vill vi erbjuda dig en utvecklande arbetsplats där du kan nå din fulla potential. Vår gemensamma målsättning är att vi vill vara med och påverka något större än oss själva, till vår hjälp har vi den senaste tekniken och god samverkan mellan kollegor. Alltid med samma mål: att skapa förtroende, positiv förändring och långsiktigt hållbara värden. Vi arbetar med en bredd av frågor, och vi använder våra olika perspektiv för att tillsammans utveckla morgondagens företag och organisationer. Är du med oss?

Bli en del av PwC:s riskhanteringsteam

Som medarbetare inom PwC:s Risk Assurance-team är du en viktig del av vårt arbete med att stötta företag och organisationer med att säkerställa att styrning, ledning och övergripande interna kontrollsystem fungerar. Projekten du arbetar med varierar och kan omfatta allt från kartläggning av IT- och affärsprocesser till granskning och testning av interna kontroller.

Din arbetsvardag är mångsidig och beroende på vilket projekt du är en del av kan du fungera både som rådgivare eller som en integrerad del av ett revisionsteam. Du väljer vilka områden du vill specialisera dig inom och vi stödjer dig hela vägen i din personliga utveckling. Oavsett vad du väljer så arbetar du alltid nära engagerade kollegor för att lösa komplexa utmaningar och identifiera långsiktiga lösningar för våra kunder. Som företag värdesätter vi inte bara våra medarbetare och kunder – utan vi arbetar även ständigt för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Läs mer om våra tjänsteområden inom revision. 

Är du vår nya kollega?

Alla verksamheter, såväl privata som offentliga och ideella organisationer, är utsatta för risker. Som medarbetare inom Controls Assurance arbetar du med att identifiera och hjälpa vår kunder att hantera dessa risker inom såväl affärsprocesser som IT- och cybersäkerhet. Controls Assurance fungerar som en specialistfunktion där vi dels är en viktig del i de finansiella revisionsteamen för att identifiera och utvärdera hur kundernas risker påverkar den finansiella revisionen men även jobbar konsultativ mot våra kunder i rådgivningsprojekt. Det omväxlande arbetet sker i team och en stor del av din tid spenderar du ute hos kund eller på kontoret, där det passar uppgiften bäst. Du arbetar i en bred konsultroll där du testar och utvecklar din förmåga att bygga relationer, lösa problem och driva affärsutveckling.

Du kan förvänta dig ett arbete fullt av utmaningar samt goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Du tränas i grundläggande färdigheter som är viktiga för en konsult och får kontinuerlig feedback för att du snabbt ska utvecklas som konsult. Allt för att säkerställa att du möter de höga förväntningar som ställs på konsulter inom Controls Assurance och för att skapa en stabil grund för din framtida karriär hos PwC.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som junior konsult

 • Riskhantering, styrning och ledning

 • Kartläggning och förståelse för verksamhetskritiska processer

 • Intern kontroll inom IT- och affärsprocesser

 • Cybersäkerhet och informationssäkerhet

Beroende på kundens behov, projektets karaktär och komplexitet kommer du exempelvis arbeta med:

 • Granskning och testning av IT- och verksamhetsprocesser

 • Sammanställning av information i form av rapport

 • Förbereda inför och hantera kundmöten

 • Presentationer i projekt

 • Projektledning

 • Offertarbete

Kvalifikationer för tjänsten

 • Du har minst en akademisk examen inom exempelvis ekonomi, systemvetenskap eller civilingenjör

 • Goda studieresultat – bifoga dina betyg från universitet/högskola tillsammans med din ansökan

 • Mycket god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga inom både svenska och engelska

Vi ser gärna att du har

 • Erfarenhet vid sidan av studierna, exempelvis från extrajobb, aktiv i studentförening eller ideellt arbete

 • Relevanta certifieringar eller projektledarutbildning

Vad kan du förvänta dig av oss på PwC?

 • Syftesdrivet och innovativt arbete: Vi är proaktiva rådgivare som jobbar för att göra skillnad i samhället. 
 • Inkluderande ledarskap och lagarbete: Vi arbetar för en trygg arbetsplats där vi tar vara på olika perspektiv för att tillsammans skapa tillit och leverera oväntade insikter.
 • En arbetsplats där medarbetarna står i fokus: Vi är ett företag som leder med hjärtat och du är vår viktigaste tillgång. För att du ska utvecklas till din fulla potential är det viktigt med ett hållbart och balanserat arbetssätt. 
 • Oändligt med utvecklingsmöjligheter: Vi strävar efter att du ska nå din fulla potential genom att hjälpa dig utveckla nya kunskaper, förmågor och karriärvägar.
 • Flexibelt arbete: Vi vet att alla är olika därför utforskar vi fler sätt att jobba.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan till oss senast den 25 februari 2024. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare än sista ansökningsdagen. 

Tillträde: augusti 2024

Vi ber dig bifoga följande handlingar med din ansökan:

 • CV
 • Personligt brev
 • Betyg från universitet/högskola
 • Ange i din ansökan till vilken ort du söker

Se mer information på PWC:s webbplats

Rekryteringsprocessen

Vi tror på styrkan i att ha en rekryteringsprocess som gäller för alla. Som en del av urvalet använder vi oss därför av arbetspsykologiska tester med syfte att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urval. Testerna är ett första steg i vår urvalsprocess. Du får en länk till dessa när vi har tagit emot din ansökan. Vi värdesätter det personliga mötet för att se vilket värde just du kan tillföra PwC men också vad vi kan erbjuda dig. Intervjuprocessen består vanligtvis av flera steg och olika typer av intervjuer. När du träffar HR, har du en kompetensbaserad intervju där vi tittar på personlighetstestet som du genomfört innan intervjun. Vid intervjun med verksamheten får du möjlighet att träffa det aktuella teamet för att gå igenom rollen. Vi kallar till intervju löpande.

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Leonard Camitz på leonard.camitz@pwc.com

Across our large and diverse global workforce, our aim is to provide all our people with specific opportunities that fit their individual strengths, interests and careers goals. Getting all of this right in a way that includes everyone is crucial for enabling our people to realise their potential – and thereby enabling us to realize our full potential both for clients and as an organization.

Opportunities are at the heart of PwC careers. Opportunities to grow as an individual, to work flexibly, to build lasting relationships and make an impact in a place where people, quality and value mean everything. The skills, insights and connection you develop at PwC are career defining wherever your career may take you.

Your career is just that; yours. You choose it. You live it. You make it happen. To get the best from it, you need the best opportunities. That’s why opportunities are at the heart of a career with us. So, take the opportunity of a lifetime and join us. We’ll help you reach your full potential.