Praktikplats på Kommerskollegium vårterminen 2024

Employer: Kommerskollegium

Start: Spring 2024

 

Om arbetsplatsen
På Kommerskollegium befinner du dig i en internationell kontext där de stora handelspolitiska frågorna blandas med konkret problemlösning för enskilda företag och individer. Vi är en myndighet under Utrikesdepartementet med expertis inom
området utrikeshandel, handelspolitik och EU:s inre marknad. Vi är också Sveriges myndighet för handelsrelaterat internationellt utvecklingssamarbete. På Kommerskollegium i Stockholm arbetar drygt 90 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av utredande uppgifter av olika slag, och du får pröva hur det är att arbeta som utredare på en statlig myndighet. Som praktikant får du också bidra i arbetet med planering, genomförande och uppföljning av insatser inom vårt internationella utvecklingssamarbete.

 

Kvalifikationer
Du har rätt till en praktiktermin inom ramen för dina akademiska studier, och har ett intresse för analys av internationella handelsfrågor, EU:s inre marknad, handelspolitik och handel för hållbarhet. Du tycker om att skriva och är nyfiken på hur det är att arbeta med politiskt aktuella frågor på en expertmyndighet.

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse
Vårterminen 2024.
Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Ansökan
Ansök senast: 2023-11-22
Gör en digital ansökan via denna länk: https://recruit.visma.com/spa/sv/public/apply?guidAssignment=4ca18873-deb9-4489-a2e4-943595302ede&forcelocale=true

Kontakt
Kontaktperson
Pauline Kvibäck
HR-ansvarig
08-690 48 00
pauline.kviback@kommerskollegium.se

Fackliga företrädare
Anna Sabelström
ST
08-690 48 00

Emma Wallfelt
Saco
08-690 48 00

Övrigt
Du ansöker genom att besvara ett antal urvalsfrågor samt bifoga ansökan och cv i rekryteringssystemet.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av att arbeta hos oss men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.