PwC | Tax Internship

Employer: PwC

Type: Internship

Location: Stockholm, Västerås, Jönköping, Gävle, Malmö, Göteborg, Umeå, Uppsala, Borås, Örebro, Sundsvall

Start: Autumn 2023

Vill du få en inblick i hur det är att arbeta som skattekonsult hos Sverige största och ledande skatterådgivare? Tycker du om att analysera komplexa juridiska frågor och arbeta i team med kollegor för att komma fram till den bästa lösningen? Är du nyfiken på hur det är att arbeta i en högpresterande miljö samtidigt som du får chansen att prova på varierande arbetsuppgifter och nära samarbete med några av landets ledande skatteexperter? Då bör du ansöka till PwC Tax Internship! 

Just nu söker vi praktikanter till flera orter inom PwC Tax Services. 

Under hösten 2023 erbjuder vi dig som student en möjlighet att under tio veckor få i uppleva vardagen som tax associate och ta del av de frågor och utmaningar som man ställs inför. Som praktikant på PwC kommer du att aktivt delta i vårt dagliga arbete med både kundrelaterade frågor och andra utmaningar. Vi lovar dig tio roliga och lärorika veckor på PwC! 

Om PwC och Tax Services

PwC är världens och Sveriges ledande skatterådgivare. Inom PwC Sveriges Tax Services arbetar ca 400 engagerade medarbetare runt om i landet med nationell- och internationell beskattning samt kvalificerad juridisk rådgivning. Vi erbjuder ett brett utbud av skatterådgivning inom bland annat företagsbeskattning, internprissättning, moms och individbeskattning. Bland våra uppdragsgivare återfinns både multinationella- och små- till medelstora företag samt kommuner, ideella föreningar, bostadsrättsföreningar och stiftelser. Vi verkar i ett globalt nätverk och vi finns representerade i fler än 150 länder. 

Hållbarhet står högt på vår agenda. PwC bidrar exempelvis till samhällsutvecklingen genom socialt entreprenörskap, där vi stöttar entreprenörer och utvecklingen av nya samhällsnyttiga företag. Våra kunder har olika behov av vägledning och vi behöver därför skapa kundanpassade lösningar som bidrar till den specifika kundens förändringsbehov. 

Vår verksamhet växer när våra medarbetare växer, därför är möjligheter till personlig utveckling en viktig framgångsfaktor för oss. Vår ambition är att din tid på PwC ska vara den bästa i din karriär oavsett hur länge du stannar hos oss. Det handlar om möjligheten att göra det som passar dina individuella styrkor, intressen och karriärmål, och att få rätt möjlighet vid rätt tidpunkt. Vi erbjuder vidareutbildning, coaching, kurser och andra former av erfarenhetsutbyte. Delar du vår inställning så hoppas vi att du söker till oss! 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som: 

● Studerar en akademisk utbildning inom juridik eller affärsjuridik. Till våra grupper inom transfer pricing och pension är vi även intresserade av ekonomistuderande med ett intresse för skatterätt. 

● Är i slutskedet av din utbildning (termin 7, 8, 9 eller 10).

● Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. 

● Det är meriterande om du har intresse för skatterätt eller har läst specialkurser inom skatt. 

För att trivas hos oss förväntar vi oss att du är beredd att ta dig an nya utmaningar, har en god kommunikativ förmåga och ett affärsmässigt perspektiv. Du arbetar gärna tillsammans med andra och har lätt för att skapa relationer och nätverk både internt och externt. Vidare har du en god analytisk förmåga samt en förmåga att anta flera perspektiv och vara öppen för nya och kreativa ideér. 

Placering

● Stockholm 

● Malmö 

● Göteborg 

● Uppsala  

● Gävle

● Sundsvall 

● Västerås 

● Linköping och Norrköping

● Jönköping 

● Örebro 

● Umeå 

Praktikperiod: 10 veckor under hösten 2023. 

Ansökan 

När du skickar in din ansökan ombeds du att välja önskad placeringsort från en lista, du kan rangordna upp till 3 önskade placeringsorter. Vi kommer att ta hänsyn till dina önskemål så långt som möjligt. I ditt personliga brev ser vi att du motiverar varför du är intresserad av skatterätt och/eller beskriver tidigare erfarenheter inom området. 

Skicka in en komplett ansökan med: 

● CV 

● Personligt brev 

● Betyg 

OBS! Alla dokument ska bifogas där systemet ber dig bifoga “Resumé/CV” (systemet kommer endast att be om bilagor en gång). Vi behöver samtliga ansökningshandlingar för att kunna bedöma din ansökan, så säkerställ att du har bifogat dem alla innan du skickar in din ansökan. För att ladda upp dina ansökningshandlingar, gå till “Resumé/CV” under “My experience” och välj “select files”. Se även till att ladda upp alla dina dokument i PDF-format (* .pdf). 

Låter det rätt för dig? Då ser vi fram emot din ansökan! 

Vi genomför ett löpande urval så skicka in din ansökan omgående. Sista ansökningsdag 15/4 2022. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karin Steenstrup på HR (karin.steenstrup@pwc.com)

Välkommen med din ansökan! 

Intresserad?