PwC | Tax Traineeprogram | Masterexamen i skatterätt

Employer: PwC

Type: Traineeprogram 

Location: Stockholm, Luleå, Karlstad, Göteborg

Start: June 2023

Har du sedan tidigare en universitetsexamen men känner inte riktigt att du hamnat rätt? Du kanske har läst historia, politik eller någon teknisk utbildning men känner att du vill vidga dina vyer. Nu ges du en unik möjlighet att arbeta hos en av världens ledande skatterådgivare parallellt med att du studerar en master i skattejuridik.

Vi söker dig som har studerat en kandidatexamen inom något annat än juridik och som nu vill specialisera sig inom skatterätt. Vi tror att du med din bakgrund och erfarenhet kommer kunna bidra till att utveckla vårt skatteområde och affärsstrategi, the New Equation. Vår strategi personifierar vilka vi är: en “community of solvers” som samarbetar och agerar på oväntade sätt för att leverera långsiktigt hållbara värden för organisationer, deras kunder, intressenter och samhället i stort.

Vår formel för detta är enkel: vi kombinerar vår unika spetskompetens med digitala lösningar och teknologi. Det är så vi levererar nya värden och upplevelser som gör verklig skillnad.

The New Equation innebär en framtid som leds av människor och accelereras av ny teknik. För oss går människa och teknik hand i hand. Det handlar om hur vi kombinerar vår uppfinningsförmåga med teknologi och digitala lösningar för att leverera snabbare, smartare och bättre resultat – samtidigt som vi bygger förtroende hos intressenter genom hela värdekedjan.

Vad gör vi inom affärsområdet Tax? 
Inom Tax agerar vi som proaktiva juridiska affärspartners till såväl stora som mindre och medelstora företag och dess ägare, med fokus på rådgivning i svensk och internationell beskattning. Målet är att företag, organisationer och ägare alltid ska betala rätt skatt – varken mer eller mindre. Det innebär att vi arbetar med alla typer av skatterådgivning, och vi kan både svenska och internationella skatteregler och lagar. Vår djupa erfarenhet kombineras med nytänkande och branschkunskap för att vi ska kunna hjälpa kunderna att växa både i Sverige och globalt. Som en av världens ledande skatterådgivare ser vi som vår uppgift att hjälpa våra kunder till långsiktigt hållbart värde.

Du kanske inte är bekant med oss på PwC sedan tidigare men vi vill med detta traineeprogram öppna upp möjligheten för dig till att lära känna oss på PwC och kombinera arbete i vår verksamhet med studier till en masterexamen med vårt partneruniversitet.

Vad innebär Tax Traineeprogram?

Traineeprogrammet ger dig en möjlighet att ta en masterexamen samtidigt som du kombinerar studierna med arbete hos oss. Programmet pågår under ett år och du kommer kunna skriva din uppsats under tiden med handledning av oss. För ditt arbete kommer du betalas en marknadsmässig månadslön. 

Du startar med en introduktion av PwC och vår verksamhet i början av juni 2023. Traineeprogrammet påbörjas i början av september där du under en normal vecka studerar tre-fyra dagar och arbetar en-två dagar i vår verksamhet. Under året kommer du att rotera runt inom våra olika avdelningar för att få så mycket erfarenhet som möjligt och bygga ditt kontaktnät samt praktiskt få tillämpa dina teoretiska kunskaper. När du har tagit din examen och är klar med programmet så ges du möjlighet till en tillsvidareanställning hos oss.

Din profil

Du har en kandidatexamen och ser det som en spännande utmaning att få möjlighet att ta en masterexamen i kombination med att gå ett traineeprogram. Som person är du analytiskt lagd, har ett kreativt mindset, har god samarbetsförmåga och en nyfikenhet som oftast leder dig vidare till nya spännande frågor. Då programmet är på svenska så behöver du ha avancerade kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

I vårt traineeprogram får du en unik kombination av kunskap och nätverk hos en av världens ledande skatterådgivare samt coaching och mentorskap via våra kollegor. Du har tillgång till vår digitala utbildningsplattform och efter din examen ges du chans att börja arbeta inom ett av våra skatteområden som matchar din kompetens och erfarenhet.

Ansökan

Skicka in en komplett ansökan med: 

  • CV

  • Personligt brev med: 

– kort beskrivning om vad din vision är efter att ha genomfört detta program och påbörjat en anställning hos oss

– kort information om dig och din bakgrund samt på vilket sätt den kan bidra till vår affärsstrategi, the New Equation

OBS! Alla dokument ska bifogas där systemet ber dig bifoga “Resumé/CV” (systemet kommer endast be om bilagor en gång). Vi behöver samtliga ansökningshandlingar för att kunna bedöma din ansökan, så säkerställ att du har bifogat dem alla innan du skickar in din ansökan.

Låter det rätt för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Undrar du något om rekryteringsprocessen så kontaktar du ansvarig rekryterare, Karin Steenstrup, karin.steenstrup@pwc.com

Intresserad?