You are currently viewing Så fick jag min första anställning efter universitetet

Så fick jag min första anställning efter universitetet

Det finns olika sätt att komma in på första jobbet efter studierna. För Hanna Nilsson började resan mot konsultrollen som revisor redan ett och ett halvt år innan hon tog sin examen. Idag jobbar Hanna på världens femte största revisionsbyrå, BDO och varje dag ställs hon inför nya spännande utmaningar.

Hur kom du i kontakt med BDO?
Första gången jag hörde talas om BDO var på Uppsalaekonomernas arbetsmarknadsmässa Kontaktdagarna 2017. Jag fick bra kontakt med dem i deras monter och blev tipsad att komma på deras mingelkväll ett par månader senare. Där fick jag lära känna företagets fyra olika affärsområden; Rådgivning, Revision, Skatt och Företagsservice. För mig var det också viktigt att få rätt känsla för företaget och känna av vilken stämning som råder där. Mingelkvällen var verkligen ett bra tillfälle för det. 


Revision var det affärsområde som kändes mest intressant för mig och redan några dagar efter mingelkvällen blev jag kallad på min första intervju. På en andra intervju fick jag träffa cheferna inom revision och för mig stod det klart att jag vill jobba här. Knappt en månad senare hade jag mitt anställningsavtal i handen med titeln revisor.

Hanna anställdes ett och ett halvt år innan hon var klar med sina studier på Uppsala universitet och började arbeta på BDO i september 2018. 

Vad var dina förväntningar innan du började på BDO?
Jag såg fram emot att utvecklas och lära mig mycket. Jag var förväntansfull men hade egentligen inte så bra koll på hur det skulle vara att arbeta som revisor. 

Såhär ett år senare – är jobbet och BDO som du tänkt dig?
Jag ska ärligt erkänna att till en början var jag inte helt säker på att det var något för mig. Att jobba som revisor är utmanande. Det är otroligt komplext och väldigt mycket att ta in och lära sig. Men allt eftersom jag har utvecklats i min roll har jobbet blivit så mycket roligare. Vissa perioder på året är särskilt intensiva för en revisor, vilket bitvis har känts lite tufft. Men det som gör att jag verkligen trivs på BDO är den goda stämning och energi vi har mellan varandra. Vi har kul på jobbet!

Har du några tips till studenter som är nyfikna på konsultrollen och att jobba på byrå?
Testa! Du kommer aldrig få svar på dina funderingar om du inte provar på det. Det viktigaste av allt är att ha kul under tiden – för har du inte kul kommer du heller aldrig bli bra på det du gör. 

Är du nyfiken på att lära känna BDO lite bättre? Kom på nästa mingel, talangkväll eller ansök till ett internship? Varmt välkommen att läsa mer på www.bdo.se/karriar eller besök våra studentsidor

Leave a Reply