Unikt extrajobb för dig som är nationalekonomstudent!

 

Employer: Ekonomifakta

Type: Part-time 

Start: January 2024

 

Vill du också…

• ha ett roligt extrajobb som ger försprång och värdefulla kontakter,

• utveckla din förmåga att tala inför grupp,

• möta gymnasieelever med en mycket uppskattad föreläsning?

Sök jobbet som föreläsare åt Ekonomifakta!

Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat nästan 100 000 elever sedan starten för 11 år sedan. Vi vill berätta för gymnasieungdomar om hur Sverige gick från att vara ett fattigt samhälle till att bli det land det är idag.

Vi vill förklara hur sambanden mellan samhällets olika aktörer ser ut, hur dessa påverkar varandra och de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår och inspireras av!

Som föreläsare är du ute på skolor en till två dagar i veckan vilket innebär en del resor, men arbetet kan utan problem kombineras med högskole- eller universitetsstudier. Du utgår från din hemort.

Föreläsningen bygger på ett färdigt manus och du får en utvecklande utbildning i presentationsteknik, kommunikation och manusträning.

Du vill anta utmaningen att prata inför grupp och har läst minst 30 hp nationalekonomi inför våren. Du är samhällsintresserad och tycker att det är kul att förklara nationalekonomiska samband och förlopp.

Anställningen sträcker sig från januari till och med juni 2024. Det finns även goda möjligheter till förlängning under hösten 2024. Ersättning utgår per utförd föreläsning, för restid samt under utbildningen.

 

Välkommen med din ansökan genom denna länk: https://jobb.svensktnaringsliv.se/jobs/3266196-forelasare-at-ekonomifakta

 
Sista ansökningsdag är 22 november.